Handig

niet van toepassing

Deze pagina bevat websites die van waarde kunnen zijn als u een laag inkomen hebt, als u uw huishoudgeld wil budgetteren of als u, door welke reden dan ook, met schulden te maken hebt.

Hieronder slechts een korte aanduiding. Voor meer informatie kunt u naar de website zelf gaan.

Besparen


Voor de volgende websites geldt dat u in de gemeente Apeldoorn woonachtig moet zijn.

Speelgoedbank Apeldoorn
Heeft u kinderen van 0 tot 12 jaar? Dan kunt u bij de speelgoedbank maximaal elk kwartaal een tweetal stuks speelgoed uitzoeken en een boek. U dient aan te tonen dat u recht hebt op Regelrecht of een pasje van de voedselbank om te laten zien.

Stichting Feestneus
Heeft u kinderen van 4 tot 12 jaar? Dan kunt u tegen inlevering van een strip van Regelrecht voor uw kind een doos ophalen waarin allerlei zaken zitten die het vieren van de verjaardag van uw kind kan veraangenamen: een traktatie voor op school, slingers, een cadeautje, etc.

Samen055
Op deze website kan men de gemeentelijke regeling lezen als u een inkomen beneden de 110% van het bijstandsniveau hebt. Behalve de bekende Stadspas die men bij vele clubs en winkels kan inleveren, gelden er ook andere regelingen, zoals bijvoorbeeld een vergoeding voor het behalen van het zwemdiploma A en B, het kinderextraatje van € 75,- per kind als uw kind op de basisschool zit of de vergoeding voor indirecte studiekosten van € 105,- per kind als uw kind bij het voortgezet onderwijs zit.

De website hiervoor is: www.apeldoorn.nl/geld

Budgettips

Gratis software
Vanaf deze site kunt u veel gratis programma’s downloaden.

Bespaar top 100
Hier kunt u allerlei bespaartips lezen op diverse terreinen.

Zorgwijzer
Deze site biedt uitgebreide informatie over de verschillende regelingen, voorzieningen en ziektekostenverzekeringen.

Zo bespaar je geld
Een meer commerciële website waar u informatie kunt ontvangen over alle gebieden die uw interesse hebben (pas op voor koopverleiding).

Vul je spaarpot
Een commerciële website die mogelijk mensen verleidt tot deelname. Het ingaan op deze website wordt ontraden.


Tips voor besparen
Eveneens een commerciële website waar de koopverleiding wellicht te groot kan worden.

Kans voor mijn kind
U kunt hier informatie krijgen over geldzaken, minimaregelingen en allerlei instanties die te maken hebben met het verbeteren van de positie van kinderen in armoede. Dit gaat bijvoorbeeld om vakantiemogelijkheden, sport & hobby, schoolkosten, etc.
De website is een initiatief van Stimulanz, Nibud en het Ministerie van SZW.

Nibud
Deze website behandelt onderwerpen als grip op geld, lenen en schulden, huishouden, wonen en hypotheken etc. Ook kunt u er een persoonlijk budgetadvies opvragen.

Over schulden

Stadsbank Apeldoorn
Te lezen is wat de stadsbank kan betekenen voor u, hoe de stadsbank werkt, etc. Aan te raden om contact te zoeken als u in de schulden dreigt te raken.

Bureau Wsnp
Deze website behandelt de wettelijke schuldsanering en geeft informatie voor alle partijen die bij de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) zijn betrokken.

Zelf je schuld regelen
Deze website geeft tips en voorbeeldbrieven. U kunt er een quickscan maken. Er is een stappenplan hoe om te gaan met deze problematiek. Er staan ook aanwijzingen voor de hulpverlener hoe deze kan helpen.

Schuldmaatje Apeldoorn
Een stichting die aan mensen met (dreigende) schuldenproblematiek een maatje koppelt om hen door deze moeilijke periode heen te begeleiden. U kunt u via de bovenstaande website aanmelden.

Schuldinfo
Hier staat veel juridische informatie voor hulpverleners. Zeer veel facetten van de schuldhulpverlening komen hier aan de orde.

Advies bij schulden
Zit u in de schulden en hebt u vragen? Via deze website kunt u gratis en anoniem uw vragen stellen.

Juridische ondersteuning

Bereken uw recht
Op deze website kunt u precies nagaan op welke zaken of regelingen u binnen de eigen gemeente recht hebt. Een zeer goede website.

Juridisch Loket
U kunt hier gratis terecht voor alle juridische vragen. Het dichtstbijzijnde juridisch loket is in Zutphen: Polsbroekpassage 3, 7201 CE Zutphen, tel. 0900 8020 (€ 0,10 pm). geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wijzer in geldzaken
Een website die in samenwerking met de rijksoverheid wordt onderhouden en op zeer veel terreinen (juridische) informatie verstrekt.