Uniek Zomerschool lesprogramma bij CODA, met gratis CODA pas!

niet van toepassing

Op dinsdag 20 juli om 9.30 uur is het zover, dan start de Zomerschool voor basisschoolkinderen in de leeftijd van 6-12 jaar die ingeschreven staan bij Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.

Deze kinderen gaan in de zomervakantie 2 dagdelen per week weer even de schoolbanken in. Het is een mooie kans om het nieuwe schooljaar straks goed van start te gaan. In de komende zes weken gaan docent en leerlingen in kleine groepjes aan de slag met Nederlands, lezen en rekenen. In CODA wordt een mooi lesprogramma aangeboden en krijgen de deelnemers een gratis CODA pas.

De kick-off van de Zomerschool voor studenten en docenten was deze week bij CODA. In CODA wordt een mooi lesprogramma aangeboden dat bestaat uit een educatief leesprogramma, een kennismaking met CODA ExperienceLab (innovatie en digitale vaardigheden) en een cultureel leesprogramma in spelvorm. Er wordt lesgegeven op 2 locaties: kinderen gaan vier weken naar wijkgebouw de Stolp en zijn twee weken in CODA. Ze starten om 9.00 uur en de kinderen die les krijgen in CODA worden met een bus gebracht en gehaald.

3200 leesboeken voor alle kinderen van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst
Tijdens de zomervakantie wil Stichting Leergeld lezen een impuls geven. In Futurum en de Rabobank zijn twee sponsors gevonden waardoor Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst alle kinderen in de leeftijd van 8-18 jaar een pakket leesboeken kan aanbieden. De boeken worden in de week van 20 juli door vrijwilligers van Stichting Leergeld in CODA Bibliotheek uitgedeeld. Tijdens het uitdelen kunnen de kinderen zich ook inschrijven voor een gratis CODA pas waarmee ze ook in de toekomst kunnen lenen in CODA Bibliotheek.

Over CODA
CODA is hét cultuurhuis van Apeldoorn. De collecties van CODA Bibliotheek, Museum en Archief worden in programmering en activiteiten breed en toegankelijk ingezet voor brede groepen mensen, want in en bij CODA doet iedereen mee. Zonder uitzondering op geslacht, geaardheid, religie, afkomst, welstandsniveau of het wel of niet hebben van een beperking. Met educatie en programmering zet CODA in op het betrekken en toerusten van iedereen. Deelname aan de Zomerschool maakt daar deel van uit.