30 Broekhuis fietsen voor Stichting Leergeld

niet van toepassing

Stichting Leergeld Apeldoorn / Voorst heeft 30 fietsen gekregen van Broekhuis. Deze fietsen krijgen een waardevolle bestemming: ze worden gegeven aan gezinnen met geldzorgen in de gemeente Apeldoorn.

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Stichting Leergeld zet zich in om deze kinderen toch mee te laten doen. Want nu meedoen is straks meetellen.

Aanleiding van deze schenking is dat Adse de Kock, na jarenlang commissaris te zijn geweest van de Broekhuis Groep, ervoor koos om zijn afscheidscadeau op deze manier te besteden. Hij blijft nog als adviseur van het bedrijf betrokken. Ondanks dat Adse niet meer in Apeldoorn woont, is hij nog steeds lokaal maatschappelijk actief en draagt hij Stichting Leergeld Apeldoorn/Voorst een warm hart toe.

Broekhuis is een familiebedrijf, sinds 1932 actief in de Nederlandse automobielbranche. Het bedrijf actief met 70 dealerbedrijven, schadeherstelbedrijven en een leasemaatschappij, heeft het afgelopen jaar haar portfolio uitgebreid met onder meer fietsen en campers.
In Apeldoorn is Broekhuis actief met Opel, Fiat en Jeep aan de Laan van Malkenschoten 85.

Op de foto v.l.n.r.: Gerhard van de Pol (Broekhuis Groep) en Lianne Tijmes van Stichting Leergeld Apeldoorn/Voorst.