FuturumShop.nl overhandigt cheque: vliegende start voor Zomerschool en 3200 leesboeken voor alle kinderen!

niet van toepassing

FuturumShop.nl overhandigde dinsdag 29 juni samen met Rabobank Apeldoorn en Omgeving een cheque ter waarde van € 13.337,73. Met deze donatie wordt onder andere de Zomerschool mogelijk gemaakt en voor alle kinderen van Stichting Leergeld een leesboeken pakket.

Zomerschool en 3200 leesboeken
Tijdens de zomer, 2 dagdelen per week, weer even in de schoolbanken. Het is een mooie kans voor basisschoolgaande kinderen om met een goede start het nieuwe schooljaar te beginnen. Tijdens deze 6 weken staan er buddy’s klaar in de vorm van docent-leerlingen, die met hen aan de slag gaan voor de vakken Nederlands, Lezen en Rekenen. In een ontspannen sfeer kunnen de kinderen werken aan hun ontwikkeling, zo lopen zij straks weer gelijk met – en hebben misschien zelfs een voorsprong op – hun medescholieren!

3200 leesboeken voor alle kinderen van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst.
Futurum en Rabobank bieden alle kinderen een boekenpakket aan. Tijdens de zomervakantie willen wij een impuls geven aan het lezen, hiervoor hebben wij een sponsor gevonden, alle kinderen van Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst, in de leeftijd van 8-18 jaar, bieden wij een leesboeken pakket aan. De boeken worden in de week van 20 juli door vrijwilligers bij Coda in de bibliotheek uitgedeeld met de mogelijkheid voor een gratis bibliotheek pas. Hiermee willen tijdens de zomervakantie kinderen inspireren om te gaan lezen.

Maatschappelijk betrokken
Geld schenken voor de ontwikkeling van kinderen sluit mooi aan bij het bedrijf FuturumShop.nl Ondernemer Harmen van der Meulen van Futurum kan op deze manier het goede doel steunen. Bedrijven betalen transactiekosten, omdat Futurum ontzettend veel transacties heeft is er een maatwerktarief afgesproken met de Rabobank. Een deel van dit tariefverschil wordt gezamenlijk aan Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst geschonken.

Toenemende armoede
Stichting Leergeld zorgt ervoor dat ook kinderen, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, uit minder draagkrachtige gezinnen mee kunnen doen met hun leeftijdgenoten. De stichting betaalt mee aan onder meer de contributie van de sportclub, de kosten voor een schoolreisje en de aanschaf van een fiets of laptop. Op dit moment groeien er in de regio Apeldoorn-Voorst 3500 kinderen op in armoede. Gelukkig weten ouders de weg naar Leergeld steeds beter te vinden, in 2017 hielpen wij 1204 kinderen en in 2020 hielpen wij 1910 kinderen. De stijging van het aantal nieuwe aanvragen komt vooral door de toenemende armoede onder werkende ouders en de impact van COVID.